Halasi kürtöskalács
A „Halasi kürtöskalács” 1990-ben mutatkozott be vásárlóinak. Az édesség kiskunhalasi meghonosítója Csala Zoltánné az erdélyi alaprecepúrát változtatta meg a helyi vásárlók ízlésvilágának megfelelően. A „Halasi kürtöskalács” tésztája vastag, puha a hosszú kelesztésnek köszönhetően, jól átsült, kívül mázas, ropogós. Kellemesen vaníliás, enyhén citromos, ezen kívül számos ízesítésben is a vásárlók elé kerül. Az évek során a receptúra folyamatosan átalakításra került, viszont egy elv változatlan maradt, csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgoznak a pékségben. A családi örökséget 2023-ban az alapító lánya, Csala Mónika vette át, aki hosszú évek óta az értékesítési folyamatokat koordinálja.
A „Halasi kürtöskalács” 1990-ben mutatkozott be vásárlóinak. Az édesség kiskunhalasi meghonosítója Csala Zoltánné az erdélyi alaprecepúrát változtatta meg a helyi vásárlók ízlésvilágának megfelelően. A „Halasi kürtöskalács” tésztája vastag, puha a hosszú kelesztésnek köszönhetően, jól átsült, kívül mázas, ropogós. Kellemesen vaníliás, enyhén citromos, ezen kívül számos ízesítésben is a vásárlók elé kerül. Az évek során a receptúra folyamatosan átalakításra került, viszont egy elv változatlan maradt, csak a legjobb minőségű alapanyagokkal dolgoznak a pékségben. A családi örökséget 2023-ban az alapító lánya, Csala Mónika vette át, aki hosszú évek óta az értékesítési folyamatokat koordinálja.