Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra2018. március 24. | Ma Gábor és Karina napja van.

Sport

20
04
2017

Nem véletlenül mondják, hogy Kiskunhalas nemcsak a csipke, hanem a sport városa is. Közel harminc egyesület biztosít mozgási lehetőséget az óvodástól egészen az idős korosztályig. A komoly versenysport mellett a szabadidősport is jellemzi a város sokszínűségét


Csapataink

Kiskunhalason jelenleg a Halasi Tenisz Clubnak van első osztályú csapata, a másodosztályban méreti meg magát a Kiskunhalasi Utánpótlásnevelő Kézilabda Klub férficsapata. A Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület úszó szakosztálya országos bajnokságokon szerepel, több sportolója pedig tagja a korosztályos válogatottnak. Nagy hagyománya van a városban a labdarúgásnak is, a Kiskunhalasi Football Club a megyei I. osztályban szerepel, a KFC II-Spartacus pedig a megyei III. osztályú bajnokságban. Jelentős utánpótlásbázissal bír a 2011-ben alapított Kiskunhalasi Szilády RFC, amely már a felnőttek között, a megyei III. osztályban is versenyeztet egy csapatot. A megyei női kézilabda-bajnokságban a KB Autoteam SE, míg a férfiaknál a Kiskunhalasi UKSC méreti meg magát. A Fazekas DSE tornászai a felnőtt II-es magyar bajnokságban szerepelnek.


Akikre büszkék vagyunk

Több halasi sportolónak is megadatott, hogy a magyar válogatott színeiben képviselje az országot és városát az olimpiai játékokon. A lovasok közül Suti István (1960. Róma), Krizsán János (1972. München), Varró József 1980. Moszkva), Sós Attila (1992. Barcelona, 1996. Atlanta), Tuska Pál (1996. Atlanta) vett részt olimpián. Torna pontozóbíróként volt ott a szöuli olimpián Paczolay Gyula. Klúcsó Jenő és Lekrinszki Tivadar kézilabda játékvezetőként szerepelt a 2000-es Sydney-i olimpián. Ifjúsági Európa-bajnokságot nyert a tornász Hegyes Csaba; Juhász Janka 7500 méteres nyíltvízi úszásban, 4X200 méteres gyorsváltóban; Juhász Adél úszó 200 méteres pillangóúszásban, a felnőttek között Györfi Alen gyorsasági motoros, gyermek korosztályban pedig Weinhardt Virág díjugrató lovas. Az Ifjúsági Olimpián Váradi Krisztina ezüstérmet nyert diszkoszvetésben, az Európa Játékokon pedig Juhász Janka volt második 1500 méteres gyorsúszásban, Juhász Adél az Európai Ifjúsági Olimpiai Játékokon pedig harmadik 100 méteres pillangóúszásban. Junior világbajnoki ezüstérmes Juhász Janka úszó, nyíltvízi 4x1250 méteres váltóban, Pastrovics Melinda kézilabdázó, ő háromszoros nemzetközi kupagyőztes is. Ifjúsági Európa-bajnoki ezüstérmes 4x1250 méteres váltóban Juhász Janka, bronzérmes a kézilabdázó Tápai Szabina (nemzetközi kupagyőztes) és Mucsi Zsuzsanna. Atlétáink közül Engi Csaba és Bán Szabolcs korosztályos világbajnoki szereplő volt. Korosztályos Európa-bajnokságon szerepelt a Halasi Birkózó Club versenyzője, Felhő Viktória, a korosztályos magyar válogatottban is bemutatkozhatott az atléta Jerémiás Donát. Senior úszó világ- és Európa-bajnok Somlai Gábor, atlétikában pedig dr. Jerémiás Attila.  Van orvosvilágbajnokunk is dr. Jerémiás Attila, dr. Bácsalmási Antal személyében és Kuti Sándor az egészségügyi dolgozók világjátékán is elsőséget szerzett. Döme Gábor magyar válogatott sporthorgász, aki 2012-ben csapat-világbajnoki második helyet szerzett, a veteránok között pedig Temesváry Gyula volt világbajnoki ezüst- és bronzérmes a magyar válogatott tagjaként. Katonai világbajnokságon volt aranyérmes Varró József.


Versenyeink

Kiskunhalason több rangos, nagy múltú diáksport rendezvényt szerveznek minden évben. Februárban, a négy évtizedes hagyománnyal bíró Rákóczi Kupa, míg márciusban a komoly tradíciókkal bíró  Bibó Kupa – korábban Szilády Kupa – Nemzetközi Középiskolás Kézilabda Kupa várja a sportolókat, és szurkolókat. Májusban a Szilády Streetball Gála és a Senior Dobógála is helyet követel a sportnaptárban. Minden év júniusában emlékeznek meg a tragikus hirtelenséggel elhunyt Gulyás József edzőre, azaz Pókra, egy öregfiúk labdarúgó torna keretén belül. A Halasi Hajtás triatlonverseny 1986. óta csábít mozgásra sok száz embert minden év augusztusában. A Szüreti Utcai Futóversenyt az ország egyik legnagyobb ilyen típusú rendezvénye, több mint egy évtizedes hagyománya van a testvérvárosok Kupája nemzetközi ökölvívótornának is, amelynek a Halasi Box Club a házigazdája. Decemberben ifj. Várhegyi Józsefre emlékeznek asztalitenisz verseny keretein belül.

Százakat mozgat meg Halason a szabadidősport. Legnagyobb népszerűségnek a labdarúgás örvend, ezért is rendezik meg a városi kispályás labdarúgó bajnokságot, valamint téli teremlabdarúgó bajnokságot.

Kiskunhalas város minden évben elismeri kiemelkedő sportolóit, az „ Év sportolója”-díjak átadásával.

Hol vagyok? Kiskunhalas / Sport
Hasznos információk
Segélyhívó telefonszámok, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők
elérhetőségei, továbbá a helyi gyógyszertárak, közszolgáltatók,
közigazgatási intézmények, közjegyzők, tömegközlekedési
kirendeltségek, egyházak adatai
Helyi busz menetrend
Kiskunhalas Város helyi menetrend szerinti
autóbusz járatainak menetrendje
Adóslista
Önkormányzatunk felé adóhátralékkal
rendelkező cégek és magánszemélyek listája
Ebrendészet
Önkormányzati ebrendészet információi,
felhívásai, átvehető kutyák fényképes listája
Lakossági bejelentő
Véleménye, vagy problémája van? Írjon nekünk!
Vásárnaptár
Országos kirakodó-, autó-, termény-, állat-
és kutya vásár, továbbá zsibvásár időpontjai