Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra 2018. december 12. | Ma Gabriella napja van.

Gazdasági élet

Kiskunhalas hagyományosan mezőgazdasággal foglalkozó településnek számít. A mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódóan jelentős feldolgozóipar alakult ki a térségben. Hagyományosnak számít a borászat mellett a baromfifeldolgozás, a malomipar, növénynemesítő kutatás és gyártás. Jelentős számban képviseltetik magukat ugyanakkor építőipari és szállítmányozó vállalkozások, valamint számos informatikai, vagyonvédelmi, raktározó szolgáltatás telephelye Halas.

A városnak - határközeli helyzetéből is adódóan – fejlett a kereskedelmi és szolgáltató hálózata. Minden hónap első vasárnapján országos személygépkocsi-, állat-, és kirakodóvásárt rendeznek a vásártéren, heti piacot tartanak minden szerdán és szombaton, a piactéren. Halason jelen van számos pénzintézet, biztosító és egyéb pénzügyi, befektetési szolgáltató is megtalálható. A város ad otthont több kereskedelmi áruházláncnak, a déli városkapunál bevásárló központ is található. A kommunikációs és marketingszolgáltatások jól kiépítettek. A vállalkozások és a lakosság szolgálatában ügyvédi, közjegyzői, fordító és hitelesítő irodák működnek. Megtalálhatóak az országos kamarák és vállalkozásfejlesztési ügynökség helyi irodái is. Több melegkonyhás étterem és vendéglő nyújt színvonalas vendéglátást.

A városban a regisztrált vállalkozások száma 4000 felett van, a működő vállalkozások száma azonban nem éri el a 2000 db-ot sem. Az 1000 lakosra vetített vállalkozások száma tekintetében Kiskunhalas kedvezőbb helyzetben van a megye egészéhez képest. Habár a településen nem üzemel 250 főnél több embert foglalkoztató nagyvállalat, a megyében működő vállalkozások számottevő része Kiskunhalason található. Az egyetlen 500 fő feletti nagyvállalat a Levi’s 2011-ben megszűnt, amely a foglalkoztatottság szempontjából megrendítő hatással bírt.


Hol vagyok? Kiskunhalas / Gazdaság
Hasznos információk
Segélyhívó telefonszámok, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők
elérhetőségei, továbbá a helyi gyógyszertárak, közszolgáltatók,
közigazgatási intézmények, közjegyzők, tömegközlekedési
kirendeltségek, egyházak adatai
Helyi busz menetrend
Kiskunhalas Város helyi menetrend szerinti
autóbusz járatainak menetrendje
Adóslista
Önkormányzatunk felé adóhátralékkal
rendelkező cégek és magánszemélyek listája
Ebrendészet
Önkormányzati ebrendészet információi,
felhívásai, átvehető kutyák fényképes listája
Lakossági bejelentő
Véleménye, vagy problémája van? Írjon nekünk!
Vásárnaptár
Országos kirakodó-, autó-, termény-, állat-
és kutya vásár, továbbá zsibvásár időpontjai