Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra 2019. március 21. | Ma Benedek napja van.
Elektronikus ügyintézés

Új, interaktív eszközök a Thorma János Múzeumban

15
03
2018

Európai szintű, több mint 500 négyzetméter kiállítótérrel, korszerű digitális eszközökkel várja látogatóit Kiskunhalason a Thorma János Múzeum.

Egy sikeres pályázatnak köszönhetően kibővítették a Thorma János Múzeum épületegyüttesét, a 21. századi igényeknek megfelelő háromszintes épületet hoztak létre Kiskunhalason. A fejlesztésnek köszönhetően az alsó szinten a Bay Gyűjtemény (Nagybányai művészet), a földszinten a Thorma Galéria (Thorma János festményei) kiállítások láthatók. A fejlesztés eredményeképpen létrejött a világ legnagyobb Thorma János állandó kiállítása és Magyarország legnagyobb nagybányai festészeti kiállítása.
A látogatók érintőképes monitorokon juthatnak részletes információkhoz a festőművészekről, a képek készítésének körülményeiről.

A műalkotásokkal kapcsolatban mobiltelefonra is letelepíthető hangos tárlatvezetés áll rendelkezésre angol, német és magyar nyelven. A művészettörténészek által összeállított hanganyag segítségével ismerhető meg a Thorma Galéria és a Bay Gyűjtemény egyedülálló képzőművészeti anyaga. A múzeumi foglalkozásokon táblagépek segítségével további ismeretanyag adható át a diákoknak játékos formában. Az interaktív eszközök, kirakókockák, memóriajátékok, színező lapok segítségével fiatal és felnőtt egyaránt további élményekkel gazdagodhat.
A múzeumban berendeztek egy sarkot, amely a névadó Thorma János világát idézi fel, a bútorok a dekoráció ideális helyszínt ad fényképek készítésére, ehhez korabeli öltözeteket is biztosítanak a tárlatvezetők.

A látogatók a földszinten lévő Thorma Galériában Thorma János 45 festményét is megtekinthetik. Az új Thorma Galériában látható tárlat az intézmény saját anyagából, a Magyar Nemzeti Galériából és további gyűjteményekből válogatott alkotásokat mutat be.

www.halasmedia.hu

Hasznos információk
Segélyhívó telefonszámok, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők
elérhetőségei, továbbá a helyi gyógyszertárak, közszolgáltatók,
közigazgatási intézmények, közjegyzők, tömegközlekedési
kirendeltségek, egyházak adatai
Helyi busz menetrend
Kiskunhalas Város helyi menetrend szerinti
autóbusz járatainak menetrendje
Adóslista
Önkormányzatunk felé adóhátralékkal
rendelkező cégek és magánszemélyek listája
Ebrendészet
Önkormányzati ebrendészet információi,
felhívásai, átvehető kutyák fényképes listája
Lakossági bejelentő
Véleménye, vagy problémája van? Írjon nekünk!
Vásárnaptár
Országos kirakodó-, autó-, termény-, állat-
és kutya vásár, továbbá zsibvásár időpontjai