Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra 2019. március 21. | Ma Benedek napja van.
Elektronikus ügyintézés

Huszáros délelőtt a Gólyafészek Óvodában

14
03
2018

Életre szóló élménnyel gazdagodtak a Gólyafészek Óvodába járó gyermekek szerdán délelőtt. A Kiskunhalasi Lovasbandériumból Rózsahegyi Róbert  elnök és Táltos hátán Ács Attila huszár hadnagy vendégeskedett az intézményben. Vasné Horváth Olga óvodavezető elmondta, fontos náluk a hagyományápolás és az, hogy a kicsik megismerkedjenek nemzeti értékeinkkel.

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójára készült a Gólyafészek Óvoda is. Mivel a gyerekek szülei, nagyszülei közül többen kötődnek a Kiskunhalasi Lovasbandériumhoz, ezért  megszerveztek egy különleges programot. A napokban a huszárok ruházatával ismerkedtek meg a kicsik egy foglalkozás keretében, szerdán pedig Táltos nyergében Ács Attila huszár hadnagy vendégeskedett az óvodában. A kislányok és kisfiúk az óvónők társaságában várták a különleges vendéget az udvaron, volt, aki felpróbálta az egyenruhát és a kalpagot is.
Vasné Horváth Olga óvodavezető elmondta, hogy az intézményben fontos a hagyományok ápolása. A kicsiket pedig megismertetik a nemzeti értékekkel. Az élményalapú pedagógia jellemzi az óvodát és úgy gondolták, a személyes találkozás egy lovas huszárral biztosan megmarad jobban a gyermekek emlékezetében.  - A Kiskunhalasi Lovasbandérium örömmel fogadja az ilyen felkéréseket. Ráadásul néhány ovis rendszeresen jár hozzánk lovastornára és különböző foglalkozásokra. Minden ilyen alkalom nekünk is nagy örömet okoz - fogalmazott Rózsahegyi Róbert, a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület elnöke.

www.halasmedia.hu

Hasznos információk
Segélyhívó telefonszámok, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők
elérhetőségei, továbbá a helyi gyógyszertárak, közszolgáltatók,
közigazgatási intézmények, közjegyzők, tömegközlekedési
kirendeltségek, egyházak adatai
Helyi busz menetrend
Kiskunhalas Város helyi menetrend szerinti
autóbusz járatainak menetrendje
Adóslista
Önkormányzatunk felé adóhátralékkal
rendelkező cégek és magánszemélyek listája
Ebrendészet
Önkormányzati ebrendészet információi,
felhívásai, átvehető kutyák fényképes listája
Lakossági bejelentő
Véleménye, vagy problémája van? Írjon nekünk!
Vásárnaptár
Országos kirakodó-, autó-, termény-, állat-
és kutya vásár, továbbá zsibvásár időpontjai