Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra 2018. szeptember 23. | Ma Tekla és Líviusz napja van.

Zsidó Fesztivál Kiskunhalason

31
08
2017

Színes kulturális programok, ízletes ételek, sok-sok érdeklődő. Ez lehetne a tizenharmadik kiskunhalasi Zsidó Fesztivál összefoglalója. A rendezvény sikerét jól mutatja, hogy délelőttől egészen estig folyamatosan érkeztek a látogatók a zsinagóga udvarára.

- Ebben az évben már a tizenharmadik fesztiválunkat valósítottuk meg Kiskunhalason. Célunk, hogy akik nem tudnak eljutni a fővárosi nagy rendezvényre, de nem szeretnének kimaradni a hagyományok ápolásából, jól tudják érezni magukat egy teljes napon keresztül. Azt gondolom, idén is sikerült változatos programot összeállítanunk az érdeklődőknek - mondta el Raáb András, a helyi zsidó közösség vezetője.
A programok Macskássy Izolda festőművész kiállításának megnyitójával kezdődtek el vasárnap délelőtt. Az alkotó az elmúlt egy esztendő képanyagából válogatott a halasi tárlatra. Ezt követően kezdődött meg a zsinagóga épületében Nógrádi Gergely, Raáb Gábor és Lakatos György közös koncertje. A műsorban csupa olyan dal csendült fel, melyek valamilyen szinten köthetők a zsidósághoz.
A kellemes dallamok után jöhetett a finom ebéd. Sós Dezső és csapata ezúttal csirke- és marhapörkölttel, sült libacombbal és süteményekkel lepte meg a vendégeket.
Miután mindenki jól lakott, elérkezett a nap egyik leginkább várt pillanata. Közönség elé lépett Hernádi Judit, aki Hernádi Pont című zenés összeállításával szórakoztatta a halasi rajongókat.
A fesztivál zárásaként egy közel kétórás előadás következett, melynek főszereplője Vujity Tvrtko volt. Fotók, videók segítségével mesélt utazásairól, kalandjairól, a világ számos pontján szerzett megannyi tapasztalatáról.

www.halasmedia.hu

Hasznos információk
Segélyhívó telefonszámok, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők
elérhetőségei, továbbá a helyi gyógyszertárak, közszolgáltatók,
közigazgatási intézmények, közjegyzők, tömegközlekedési
kirendeltségek, egyházak adatai
Helyi busz menetrend
Kiskunhalas Város helyi menetrend szerinti
autóbusz járatainak menetrendje
Adóslista
Önkormányzatunk felé adóhátralékkal
rendelkező cégek és magánszemélyek listája
Ebrendészet
Önkormányzati ebrendészet információi,
felhívásai, átvehető kutyák fényképes listája
Lakossági bejelentő
Véleménye, vagy problémája van? Írjon nekünk!
Vásárnaptár
Országos kirakodó-, autó-, termény-, állat-
és kutya vásár, továbbá zsibvásár időpontjai