Van hozzáférése? | lépjen be
Váltás az akadálymentes honlapra  2019. október 15. | Ma Teréz napja van.
Elektronikus ügyintézés

A krakkói főkonzul a halasi csipke "nagykövete" Lengyelországban

30
10
2018

Újabb állomásához érkezett a halasi csipke dél-lengyelországi körútja. Tegnap óta az újszandeci bazilika plébániáját díszíti a halasi csoda, ma pedig a krakkói főkonzulátuson vendégeskedett a világhírű hungarikum.

Dr. Körmendy Adrienn krakkói főkonzul évek óta kiemelt figyelemmel kíséri Kiskunhalas és Újszandec testvérvárosi kapcsolatát. Közreműködésének köszönhetően 2017 nyarán egy kiskunhalasi kórus énekelhetett a krakkói koronázó templomban, a Wawel katedrálisában Kövér László házelnök és  Marek Kuchciński, a szejm elnöke és mintegy ezer zarándok jelenlétében.

Kuris István Lászlót ma délelőtt a főkonzulátuson fogadta a külképviselet vezetője. Először Jerzy Snopek nagykövet üdvözletét tolmácsolta a főkonzul részére a halasi képviselő, hiszen dél-lengyelországi útja előtt pár nappal ismét személyesen találkozott Lengyelország diplomatájával, majd a városvezetés köszöntését adta át. A konzulátuson folytatott beszélgetésen további lengyel-magyar kulturális kapcsolatokról és lehetőségekről egyeztettek. A megbeszélés végén a képviselő Kiskunhalas ajándékaival köszöntötte a diplomatát, aki egy ezüstös medálban elhelyezett árvácska motívumú csipkét kapott. Az ékszerként használható halasi hungarikum viselésével a főkonzul örömmel tett ígéretet arra, hogy a halasi csipke méltó hírét viszi munkássága során Lengyelországban.

Kiskunhalas lengyel-magyar kapcsolatait a Waclaw Felczak Alapítvány 380.000.- Ft vissza nem térítendő támogatással támogatja.

waclaw felczak alapítvány.png
Hol vagyok? Városi hírek
Hasznos információk
Segélyhívó telefonszámok, felnőtt és gyermek háziorvosi rendelők
elérhetőségei, továbbá a helyi gyógyszertárak, közszolgáltatók,
közigazgatási intézmények, közjegyzők, tömegközlekedési
kirendeltségek, egyházak adatai
Helyi busz menetrend
Kiskunhalas Város helyi menetrend szerinti
autóbusz járatainak menetrendje
Adóslista
Önkormányzatunk felé adóhátralékkal
rendelkező cégek és magánszemélyek listája
Ebrendészet
Önkormányzati ebrendészet információi,
felhívásai, átvehető kutyák fényképes listája
Lakossági bejelentő
Véleménye, vagy problémája van? Írjon nekünk!
Vásárnaptár
Országos kirakodó-, autó-, termény-, állat-
és kutya vásár, továbbá zsibvásár időpontjai